Star

Kinderen en hun eigen wereld:

 

Kinderen zijn eigenlijk net als paarden. Eerlijk, zuiver en vaak nog onbevooroordeeld. 

Echter in en door de huidige maatschappij krijgen de kinderen van tegenwoordig niet lang meer de kans om nog "kind "te mogen zijn. 

Al zeer jong worden ze vaak aan allerlei testen onderworpen om te kijken hoe slim ze wel zijn! Pappa en mamma moeten tegenwoordig allebei fulltime werken om alle kosten nog te kunnen betalen, dus de kleine wordt al vroeg naar een crèche gebracht. Want helaas kunnen de oma's en opa's ook niet altijd maar klaarstaan.

Dit houdt in dat het kind al zeer jong uit de veilige vertrouwde omgeving wordt weggehaald, terwijl rust en regelmaat zo enorm belangrijk is voor de ontwikkeling.

Toch wordt de maatschappij steeds harder, en kinderen zijn daar helemaal kwetsbaar voor.

Er is bijna geen tijd meer om te luisteren naar wat een kind nu eigenlijk te vertellen heeft. En al helemaal niet hoe dit ervaren wordt door hem/haar met de kans dat het zelfbeeld tot een dieptepunt daalt.

Ze trekken zich terug in hun eigen wereld, en ineens worden ze met van alles bestempeld. Echter.... er zijn zoveel voorafgaande signalen gemist.

Een kind in zijn/haar eigen wereld is soms moeilijk te begrijpen, en daar weer uit te krijgen. Maar paarden en pony's kunnen daar heel goed op inspringen! Zij voelen exact aan wat er aan de hand is, en zo zijn we vertrokken..

 

Werkpunten:

 

1) Leren zich te blijven concentreren op datgene waar ze mee bezig zijn.

2) Leren om niet op te geven als het even niet lukt.

3) Leren rustig te blijven in situaties die spannend kunnen zijn.

4) Afsluiten voor prikkels van buitenaf.

5) Leren omgaan met je eigen gevoelens

6) Mentaal sterker worden.

7) Eigen grenzen durven op te zoeken

 

Dit zijn uiteraard maar een paar punten die uitgebreid worden tijdens het werken met de pony's. En aangezien elk kind anders is, en elk kind het anders ervaart is het onmogelijk om dat te beschrijven. Dit kun je enkel ervaren!

 

Twinkel